Växtsäsongen har börjat

Äntligen har vi fått sommar och restriktionerna lättar! 

Allt växer kraftfullt, blommor, buskar och gräs. I och med att växtligheten tar fart så måste vi också klippa och rensa. Styrelsen har fått in några klagomål på gräsklippningen. Eftersom det inte finns fastställda dagar när gräsklippning ska ske kan det se lite olika ut i området, men det är viktigt att vi försöker hålla det så snyggt som möjligt.

Som ni känner till så ingår varje fastighet i ett arbetsområde, det finns 10 st. Inom varje arbetsområde så finns det en plan för när och var gräset skall klippas och rabatterna rensas. Det är varje fastighetsägares skyldighet att känna till detta och att klippa och rensa rabatterna när det är din tur. Om du inte vet hur det fungerar inom ditt arbetsområde så fråga din granne eller kontakta ditt områdesansvarig.

Att detta system fungerar bygger på att alla gör det man skall. Styrelsen är medveten om att det inte alltid fungerar perfekt. Det kan uppstå oklarheter mellan fastigheter inför byten, det kanske också finns de som inte bryr sig om att klippa och rensa när det är deras tur. Detta medför att det uppstår missnöje inom arbetsområdet och då  vänder man sig till styrelsen och klagar på skötseln. Styrelsen har ingen möjlighet att ingripa och ställa till rätta utan detta måste skötas inom arbetsområdet. Tycker du att din granne inte sköter gräsklippningen vänd dig till din granne och försök lösa problemet. 

Skötseln av området måste fungera så att alla känner sig något så när nöjda. Alla är inte överens om hur en gräsyta ska vara klippt vilket kan ”ställa till det”. Men om det inte fungerar tillfredsställande så återstår bara att vi får ta in en trädgårdsfirma som sköter gräsklippning och rensning av rabatterna. Kostnaden för detta hamnar i så fall på vår utdebitering och det tror vi inte att någon vill.

Styrelsen för Kvarnbergets samfällighetsförening
gm Klaes Magnusson, Trädgårdsansvarig

Lämna en kommentar